Wortels en Co. & Bram Engberts

het schooltuinenproject.

 

 

Bram’s schooltuinenproject

Onze ambassadeur Bram Engberts werkt met Wortels en co. aan het verspreiden van de mooie kanten van de natuur, het groen, alles wat groeit en bloeit en de jeugd steeds minder boeit. Wij, met Bram voorop, vinden dat hier verandering in dient te komen. Vroeger had je op de lagere – en middelbare scholen een schooltuinenproject waarbij hele klassen gedurende het jaar naar ‘de tuinen’ gingen om de jeugd het een en ander bij te brengen over de natuur en hen zo inzicht te bieden dat worteltjes, tomaten en chrysanten niet bij de supermarkt in het magazijn groeien.

Helaas zijn veel van die schooltuinen niet meer beschikbaar en moeten we toezien hoe de jeugd van tegenwoordig steeds minder af weet van de bloemetjes en de bijtjes, en sommigen echt geen flauw idee hebben waar die groenten, bloemen en planten daadwerkelijk vandaan komen.

Bram Engberts

Bram Engberts is een bevlogen hovenier en gek op de natuur. In 2006 richtte hij het bedrijf Engberts Hoveniers op, waarin hij tot op de dag van vandaag actief is. Zijn passie voor een groene leefomgeving gebruikt hij om anderen te enthousiasmeren en hij streeft naar een leef/werkomgeving waar je echt gelukkig van wordt.

Wat doet een groene leefomgeving met ons als mens:

  • herstel van stress
  • het kan aanzetten tot sociaal contact
  • het kan bijdragen aan een optimale ontwikkeling bij kinderen
  • het kan persoonlijke ontwikkeling en zingeving bevorderen
  • en het kan stimuleren tot bewegen

Bram verzorgt adviezen, presentaties, lezingen, workshops en ontwerpen rondom een groene leefomgeving voor tv, scholen, overheid, particulieren en bedrijven.

Bram is sinds 2021 ook ambassadeur van Wortels waarmee hij zijn schooltuinenproject naar de scholen in geheel Nederland gaat brengen.

Schooltuin in de klas

Met het nieuwe schooltuinenproject willen Wortels en co. en ambassadeur Bram Engberts hier verandering in brengen. Wanneer de leerlingen niet meer naar de schooltuinen gaan dan moet de schooltuin maar naar de leerlingen worden gebracht. Het idee hierachter is dat Bram met plantenbakken gevuld met allerhande planten, bloemen en groenten naar de scholen gaat om de leerlingen in de eigen vertrouwde leeromgeving bij te brengen hoe je van een zaadje een prachtige bloem of vrucht kunt verkrijgen. Hierbij maakt Bram gebruik van de plantenbakken van Wortels en co..

Dit alles wordt voor de scholen en leerlingen extra aantrekkelijk gemaakt doordat Bram dit doet als presentator van het SBS6-programma Green Make-Over, waarbij hij met een team enthousiaste hoveniers privétuinen omtovert tot prachtige objecten. Een van de onderdelen van dit programma is het aandacht kweken voor het vak van hovenier en het enthousiasmeren van de jeugd voor de natuur en het hoveniers vak. Wie weet wordt er zo een nieuwe generatie hoveniers gekweekt, wanneer het geplande zaadje bij een aantal scholieren ontspruit dan kunnen we terecht spreken over een gouden toekomst voor de groenvoorziening.

Circulair is de toekomst

Zoals de illustratie laat zien staat dit schooltuinenproject niet op zichzelf, met meerdere partners werken Bram en Wortels en co. aan een betere wereld door het hergebruik van materialen en het bieden van kansen aan mensen. We brengen de schooltuinen naar de scholieren toe, leren de toekomstige generaties over de groei en bloei van producten waarvan sommigen tot nu dachten dat deze in een laboratorium werden gekweekt of ergens van een lopende band kwamen rollen.

Hierbij gebruiken we gerecycled hout, er worden dus geen bossen gekapt voor onze producten. Onze partner HVC selecteert en bewerkt het eerder gebruikte hout zodat het geschikt is voor hergebruik, en bij Wortels en co. maken we er ‘nieuwe’ producten van.

Hierbij geven we graag kansen aan mensen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken, bijvoorbeeld wanneer iemand door wat voor omstandigheden dan ook niet zelf in staat is een betaalde baan te vinden. Wij bieden mensen een toekomst binnen een circulair werkend en sociaal ingesteld bedrijf. Wij noemen dit een win-win-win.

Wil jij ook winnen met Wortels en co., neem dan contact met ons op!

Meer info? Neem contact met ons op!