De nieuwe werkplaats van Wortels en co. is vrijdag feestelijk geopend door wethouders Mario Hegger (Purmerend), Natasja Groothuismink (Zaanstad) en Werkom-directeur Yolanda Hoogtanders. De timmerwerkplaats van Wortels en co. is voortaan gevestigd op Broedplaats De Hoop.

Dankzij deze nieuwe locatie en de samenwerking met diverse bedrijven en organisaties, kan Wortels en co. meer werkzoekenden naar duurzaam werk begeleiden. Mario Hegger: “Het is mooi om te zien dat door deze samenwerking het ambacht van houtbewerking verder doorgegeven wordt”.

Werkzoekenden leren bij Wortels en co. om te werken met de natuur én in het timmermansvak. Onder professionele begeleiding maken zij o.a. plantenbakken, kratten, meubels, lijsten en decoraties, waarbij gebruik wordt gemaakt van duurzaam gerecycled hout. De producten worden gemaakt in opdracht van bedrijven en particulieren die graag iets terug willen doen voor de maatschappij.

De plantenbakken worden door ambassadeur en tv-presentator Bram Engberts ook ingezet om schoolkinderen kennis te laten maken met de natuur. Bram Engberts: “Het schooltuinenproject is onderdeel van het vergroeningsprogramma voor basisscholen in Zaanstad en Purmerend. Ik vind het belangrijk dat kinderen meer te weten komen over de natuur”.

Wortels en co. is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen verschillende bedrijven met gemeenschappelijke doelen, zoals het reduceren van de afvalberg en het begeleiden van mensen naar duurzaam werk. Zo leveren Sortiva (van HVC en GP Groot) en Kloosterboer Decor het gerecyclede hout en werkt ICT Vanaf Morgen aan de vernieuwing van de website van Wortels en co..

Maakgemeenschap De Hoop biedt een inspirerende omgeving waar werkzoekenden kunnen leren van de creativiteit en ondernemersgeest van de omringende, vaak jonge bedrijven.

In de aanloop naar de officiële opening heeft Wortels en co. een promotiecampagne gelanceerd met daarin een hoofdrol voor ambassadeur Bram Engberts, waarbij verschillende social media (waaronder TikTok) met succes zijn ingezet. Later dit jaar is Wortels en co. op de landelijke televisie te zien in het SBS6-programma Green Make Over.